Proiect "Matei Popovici,unul din cei 8 elevii de la Colegiul "Mircea cel Batran"care a castigat locul 1 la concursul NASA"

 

Buna seara va mai aduceti aminte ca acum ceva timp incercam sa strangem fonduri pentru plecarea unu tanar elev al colegiului "Mircea cel Batran" ,pe nume Matei Popovici care a castigat impreuna cu 6 colegi locul I la concursul NASA Space Settlement Competition” cu proiectul „Helios – Celestial Pioneer” ?Cu ajutorul unor oameni binevoitori am reusit sa facem posibila acesta plecare.  Matei ne-a impartasit aceasta experienta si noi la randul nostru o impartasim cu dumneavoastra.

 

 

"Cu scuzele de rigoare pentru intarzierea cu care am revenit (datorata recuperarii la scoala a materiilor pierdute) va multumesc inca o data pentru ajutorul acordat.

Pana sa ajungem la conferinta propriu-zisa calatoria a fost solicitanta, fiind nevoiti sa schimbam orasul aproape zilnic.

Aterizati la San Francisco am fost primiti calduros de catre ghidul nostru care ne-a insotit pe tot parcursul calatoriei. Acolo am prins o vreme putin neprietenoasa (vant puternic si frig) dar peisajul minunat al orasului vazut de pe un deal ne-a incalzit inima tuturor. A doua zi am facut o calatorie cu vaporasul inspre Golden Gate.

De la San Francisco am plecat inspre Las Vegas cu o escala de o noapte in orasul Bakersfield.

In Los Angeles am ajuns seara si am avut ocazia de a ne plimba putin prin oras in autocar. Am fost impresionat de multitudinea de lumini puternice care lumineaza tot orasul, dar si de multitudinea turistilor straini.

Am avut ocazia de a face un mic tur cu elicopterul prin Grand Canyon. La inceput am ezitat din cauza vremii reci si cu vant foarte puternic, dar intr-un final mi-am luat inima in dinti si am cumparat un bilet pentru tur. Ma bucur ca am luat aceasta decizie pentru ca zborul a fost impresionant... Pilotul nostru a fost foarte glumet luand viraje foarte stranse pe langa peretii Marelui Canion...

Ultima oprire a calatoriei a fost in Los Angeles. Ajunsi acolo intr-o ora de varf bineinteles ca ne-a luat foarte mult sa ajungem la hotel prin “marea de masini” de pe autostrada, dar noua traficul ne-a dat timp sa realizam imensitatea orasului.

Ajunsi la conferinta am fost uimit de numarul foarte mare de indieni, mai tarziu constatand ca acolo erau aproape numai indieni si romani.  Acolo am avut ocazia de a cunoaste persoane minunate si de a face schimb de experienta. Am reusit sa uimim din nou persoanele participante la conferinta prin prezentarea Power Point si prin prezentarea posterului nostru in cadrul sesiunii de postere.

In concluzie a fost o calatorie minunata din care am invatat multe lucruri si in care am intalnit persoane minunate. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat!"       Matei Popovici elev al Colegiului National Mircea Cel Batran

Cu ocazia acestei campanii am cunoscut persoane speciale pentru care oamenii sunt cei care contează. Maxwell ne învață ca atunci când oamenii se afla pe primul loc in viața ta , ajunge sa fie ceva firesc sa le adaugi un plus de valoare . Richard Foster " sa deții lucruri este o obsesie a culturii noastre . Daca le avem , simțim ca ne oferă mai multă plăcere. Insa nu este dacat o iluzie." TU DEȚII BUNURILE SAU ELE TE DEȚIN PE TINE ? Cei care contribuie si dăruiesc iau din lucrurile pe care le au si le folosesc drept unelte pentru a face din lume un loc mai bun . Si fac asta indiferent de cât de mult sau de puțin au. Ei știu ca ei fac banii si banul ii ajuta sa-si pună in aplicare actele de generozitate .

 

E CLAR PENTRU NOI CA CEI CARE AU RĂSPUNS ACUM SI AU ÎNTINS O MANA DE AJUTOR SUNT PE ACEEAȘI VIBRATIE CU NOI ! .... Nu poți sa Dăruiești ceea ce nu ai ...... MULȚUMIM !