Matei Popovici,unul din cei 8 elevii de la Colegiul "Mircea cel Batran"care a castigat locul 1 la concursul NASA

 

In decursul zilei de astazi am primit un mail de la unul din elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Batrân” si anume Matei Popovici ,care a participat la concursul „NASA Space Settlement Competition” cu proiectul „Helios – Celestial Pioneer”, împreuna cu alți șapte colegi,si au castigat locul 1, Fundatia Zambeste Sanatos vine in sprijinul lui si face publica aceasta scrisoare .Noi credem ca doar impreuna acestia vor putea reusi sa isi duca la bun sfarsit ceea ce au inceput.

 

“Buna ziua,

 

Ma numesc Matei Popovici și sunt elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Batrân” din Constanța. Anul acesta am câștigat premiul I la concursul „NASA Space Settlement Competition” cu proiectul „Helios – Celestial Pioneer”, împreuna cu alți șapte colegi.

 

Concursul consta în elaborarea unui proiect științific având ca subiect crearea unei stații spațiale inovatoare. Anual, la concurs participa în jur de 500 de echipe din toata lumea. Juriul din SUA a fost impresionat de ideea noastra, întrucat noi nu am proiectat o singura stație, ci un ansamblu de 6 stații, din care 3 stații principale ("Tomis" aflata pe Marte, "Helios" aflata în punctul Lagrange L4 și "The Eagle Base" situata pe Luna), având drept scop principal colonizarea planetei Marte. În acest sens, am propus numeroase idei de terraformare a acesteia, cu alte cuvinte, sa aducem planeta Marte în stadiul în care aceasta ar putea deveni locuibila.

 

 

Întrucât am obținut premiul I, am fost invitați sa ne prezentam proiectul în fața specialiștilor de la NASA la conferința „International Space Development Conference”, care va avea loc în Los Angeles. Din pacate, nu îmi pot permite sa particip la aceasta conferința deoarece NASA nu acopera cheltuielile de transport și cazare.

Acest rezultat nu este singular, experiența mea în acest tip de competiții începând de anul trecut, când am reușit performanța de a obține premiul II cu proiectul „The Solar Architect” la același concurs. În acest context, am obținut locul I la „Salonul Național de Inventica și Creație științifica”. De asemenea, am fost premiat de cosmonautul Dumitru Prunariu pentru rezultatele obținute la concursurile organizate de NASA.

Fiind pasionat de fizica, matematica, de design și grafica 3D, anul acesta am ales ca principala responsabilitate proiectarea arhitectuala, modelarea 3D si vizualizarea celor 3 statii sub forma unui tur virtual. Pentru aceasta am realizat 3 filme ce poarta privitorul de-a lungul punctelor esentiale ale statiilor principale. Pentru vizualizarea acestor filme va invit sa accesati urmatoarele linkuri:

 

Interiorul stației Helios:

 

The Eagle Base:

 

 

“Tomis”

 

News Desk 04,04,2014

 

 

 

Sper sa gasiți interesanta realizarea noastra și sa ma susțineți financiar în vederea participarii la conferința „International Space Development Conference” care va avea loc la Los Angeles în perioada 14-18 mai 2014. Aș dori sa menționez ca costul aproximativ al deplasarii este de 2000 de dolari, prin urmare orice ajutor este binevenit.

 

 

Cu mulțumiri și deosebita considerație,

 

Popovici Matei Ioan

0736516191

 

Azi a fost o sedinta organizata special pentru plecarea in America. Plecam cu firma Icar Tours.
Plecarea este pe data de 8 Mai 2014, iar sosirea pe 19 Mai 2014.
Suma estimativa a deplasarii este de 3000 EURO (14000 RON). Suma acopera toate cheltuielile legate de aceasta deplasare.
Va multumesc pentru tot ajutorul acordat.

 

Situatia sponsorizarilor la 15.04.2014

 Suma primitaRestul de bani necesariSuma totala necesara
(Curs valutar:4.46 lei/euro) 12500 LEI 1500 LEI 14000 LEI