Program de educare sanitara si ingrijire orala a tinerilor


Cunoasterea si educarea comportamentului de ingrijire orala a tinerilor este o prioritate absoluta a noastra pentru a avea o populatie cu o sanatate orala buna. Cunoasterea tehnicilor corecte de periaj , a importantei pastelor de dinti cu fluor si a folosirii acestora, a atei interdentare si a modului acesteia de utilizare inca de pe bancile scolii ii va responsabiliza pe copii.  O sanatate orala buna va creste increderea in ei si totodata va determina o scadere a prevalentei afectiunilor din sfera cavitatii orale.

Prin aceste programe si prezentari animate care sa le capteze atentia copiilor dorim sa le explicam importanta periajului de 2 ori pe zi, sa le explicam notiuni tip placa dentara, fluor, periuta de dinti eficace, atacul acizilor asupra smaltului, structura dintelui etc. Modelul demonstrativ cat si exemplificarea sub forma de joc, discutiile libere cu copiii pe baza filmuletului vizionat ii va responsabiliza pe viitor. 

Acest proiect il vom derula ca program pilot in Scoala B.P. HASDEU nr. 12 CONSTANTA la clasa IV C , cu un colectiv de 22 elevi de 10 – 11 ani. Data desfasurarii 4 aprilie 2013 in cadrul “saptamanii altfel”. 

La inceput elevii vor viziona filmuletul oferit de Colgate urmand apoi sa raspunda la cateva intrebari pentru a pune accent pe notiuni noi ca placa dentara, atacul acizilor, periajul de 2 ori pe zi, importanta periutei si schimbarea acesteia la 4-6 luni, importanta fluorului, alimente bune si nocive pentru dinti. Vom organiza cateva joculete intre echipe pentru a fixa cunostintele, vom arata tehnica de periaj correct pe modelul demonstrativ, le vom inmana diplome si materiale promotionale Colgate. 

Vom acorda consultatii gratuite la cabinetul nostru pentru acesti elevi si apoi vom dispensariza pacientii urmarind efectele prezentarii noastre. 

Daruind elevilor materiale promotionale de la Colgate – periute si pasta de dinti, acestia vor fi fascinati si incantati sa le foloseasca.

Urmarim apoi sa extindem proiectul fiind totodata implicati in infiintarea unei fundatii ce urmareste promovarea educatiei elevilor pentru sanatatea orala , incercam sa incepem acest program de la gradinita, 4- 5 ani. 

 

MULTUMIM PENTRU COLABORARE SI PENTRU PROMPTITUDINEA CU CARE A RASPUNS SOLICITARII NOASTRE REPREZENTANTUL COLGATE – CONSTANTA.

DR. Esra BEGHIM